Translate

zaterdag 10 mei 2014

Tomaat gevuld met krab

Ingrediënten voor 4 personen

4grote tomaten (bv Coeur de Boeuf)
1sjalot
2 teentjesknoflook
1 snedevolkorenbrood
400 grkrab
5 elcouscous (ongekookt)
150 à 200 mlgroentebouillon
enkele takjestijm, oregano en rozemarijn
 peper - zout
Tomaat gevuld met krab
                                                          

Bereiden: 

Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Snij de top van de tomaten en hou het hoedje apart. 
Lepel de tomaten leeg en snij het vruchtvlees en de pitjes fijn. 
Snij de korst van het brood en mix de snede fijn. 
Snipper de sjalot, knoflook en enkele takjes tijm, oregano en rozemarijn fijn. Meng ze met het vlees van de krab, het broodkruim, de couscous en de fijngesneden tomaat. Breng op smaak met peper en zout. 
Vul de tomaten met deze vulling. Zet ze in een ingevette ovenschaal en schenk er de groentenbouillon over. Plaats het hoedje er terug op en zet afgedekt 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Of: wikkel de tomaten in aluminiumfolie en plaats op de barbecue! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten