Translate

zaterdag 10 mei 2014

Zeevruchten loempia's


Zeevruchten loempia's
Met dit lekkere hapje zit de sfeer er meteen in
Tijd:
Expertise:
Kost:
Aantal porties:  
Ingrediënten voor 20 porties
Bereidingswijze
1
Voorbereiding:
Snij de vis in stukjes van 1 cm. Kook  en pel de scampi staarten, verwijder het darmkanaal. Maak de sint-jakobsvruchten schoon. Hak de dille fijn. 
2
Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Bak vis en sint-jakobsvruchten met citroensap gaar in 1 minuut. Schep in een kom. Hou warm.
3
Roer bloem en boter in de pan in 1 minuut licht en schuimig. Haal van het vuur en roer er geleidelijk de melk door. Zet op het vuur en roer tot het kookt en indikt. Laat 2 minuten zacht sudderen.
4
Roer er kaas, bieslook, dille, sint-jakobsvruchten, vis en scampi’s door. Kruid bij, van het vuur af. Dek af met plasticfolie.
5
Plak 2 vellen filodeeg op elkaar met gesmolten boter, snij in 4 gelijke repen. Bedek ongebruikt deeg. Leg 2 eetlepels vismengsel op het korte eind van een reep deeg. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Herhaal dit 5 keer.
6
Leg de pakketjes met de naad naar ondere, op de bakplaat, op bakpapier. Bestrijk met de rest van de gesmolten boter, bestrooi met maan- of sesamzaad. Bak 20 minuten in eenoven van 180° C.
De vulling kunt u van tevoren maken en eventueel invriezen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten