Translate

maandag 3 maart 2014

mini pizza's

Zeer eenvoudig en snel te bereiden mini pizza’s, lekker met groenten of gewoon met tomaat en kaas. 
Tijd: circa 10-15 min.
Benodigdheden: 
  • Tomatenpuree
  • Shoarma broodjes
  • Kaas
  • Verse peper
  • (eventueel) Diverse groenten, ui, salami enz.
Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 250 graden. Vervolgens smeer je de shoarmabroodjes in met een dun laagje tomatenpuree. Tip: wanneer je dit te zuur vindt kun je de puree even kort verwarmen in een koekenpan om deze te ontzuren, circa 1 á 2 minuten.Vervolgens beleg je de pizza met de eventuele groeten of ingrediënten naar keuze en bestrooi je deze met kaas. De pizza’tjes moeten ongeveer 5 á 7 minuten in de oven, tot de kaas mooi gesmolten is en de bodem lekker krokant. Tip: je kunt de broodjes ook halveren voor een dunnere bodem. En dan kun je uit één broodje twee mini pizza’s maken. 

gekruide kikkererwten uit de oven

 photo IMG_0538_zps8b49d7c0.jpg
Vandaag hebben we een lekkere en gezonde snack voor jullie: gekruide kikkererwten uit de oven. En we hebben niet alleen foto’s van de bereidingswijze gemaakt maar ook een leuke video. Deze snack is weer is wat anders dan een vette bak chips (ook wel eens lekker hoor, haha). 
Tijd: 10 min + circa 20 min. in de oven
Recept voor 2 personen
Benodigdheden:
  • 200 gram kikkererwten uit blik
  • 1 tot 1,5 theelepel kerriepoeder
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje zout/peper
  • eventueel andere kruiden
 photo IMG_0504_zpsd8857827.jpg
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Giet de kikkererwten af en doe de kikkererwten in een bakje. Voeg aan de kikkererwten de olijfolie, en de kruiden toe. Eventueel kun je ook nog andere kruiden toevoegen aan de kikkererwten.
 photo IMG_0515_zpse2286d45.jpg
Meng vervolgens alles goed door elkaar en spreid de kikkererwten uit over een bakplaat met bakpapier.
 photo IMG_0518_zps63689dfe.jpg
Zet de kikkererwten voor ongeveer 20 minuten in de oven.
 photo IMG_0546_zps3309a6d0.jpg

Gezonde komkommer sandwich

 photo tumblr_lxczjq3xQz1qgh9aoo1_500_zpsbf38633d.jpg
We kwamen op internet deze lekkere foto tegen van een courgettesandwich zonder brood. Lekker als tussendoortje of als (gezond) hapje. Wij zijn zelf alleen niet zo gek op courgette, vandaar dat wij komkommer zouden gebruiken voor deze ‘sandwich’. Wij hebben een aantal lekkere variaties bedacht op de komkommersandwich.
Een komkommer/courgette sandwich met:

gezonde muffins met banaan en walnoten

Tijd: 15 min. + 20 min. in de ovenRecept voor 7/8 muffins
Benodigdheden:
  • 125 gram havermout
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • 2 bananen
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • handje walnoten
Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 200 graden. Prak de banaan samen met het ei fijn en hak de walnoten wat fijner. Voeg vervolgens de rest van de ingredienten toe. Meng alles goed door elkaar.
 photo IMG_7024_zpse59746cc.jpg
Vet de muffinvormpjes in met een beetje boter, olie of een bakspray. Vul circa 7 tot 8 muffinvormpjes met het beslag en zet de muffins vervolgens voor circa 20 minuten in de oven.
 photo IMG_7028_zps7e8563d3.jpg
Serveer de muffins bijvoorbeeld als ontbijt of als gezond tussendoortje.
 photo IMG_7070_zpsa5d8c33b.jpg
 photo IMG_7054_zps9ecad300.jpg

5x gezonde tussendoortjes

Wij zijn echt dol op eten! Helaas moeten wij, net zoals iedereen, opletten op wat we allemaal eten. Daarom hebben voor jullie, en een beetje voor onszelf, onze favoriete gezonde tussendoortjes op een rijtje gezet.
 photo IMG_7031_zps684a2cc5.jpg
 photo IMG_4890_zpse656740b.jpg
 photo Schermafbeelding2013-11-20om091301_zpsf07575df.png
 photo tumblr_lxczjq3xQz1qgh9aoo1_500_zpsbf38633d.jpg
 photo IMG_0538_zps8b49d7c0.jpg

Tip:chocoladebakjes maken



recept voor 4chocoladebakjes 
Benodigdheden:
  • 4 ballonnen
  • 115 gram chocolade
  • eventueel slagroom en suiker om op te kloppen, vers fruit en chocoladesaus
Bereidingswijze:
Blaas de ballonnetjes op. Blaas de ballonnen niet al te groot op, want je wilt uiteindelijke kleine rondje bakjes. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en smelt de helft van de chocolade in de magnetron (let op dat de chocola niet verbrand) of au bain marie. Als de chocolade gesmolten is, haal je deze van het vuur en voeg je de andere helft van de chocolade toe. Roer dit goed door totdat alle chocolade is gesmolten. Schep vervolgens met een theelepel een beetje chocolade op het bakpapier. Doe dit 4 keer en zorg ervoor dat ze wel ver genoeg uit elkaar staan.
 photo chocbowls11_zps4f142cfe.jpg
Doop vervolgens de vier ballonnetjes in de gesmolten chocolade en zet de op de 4 stipjes. Zet de chocoladeballonnetjes vervolgens voor circa 30 minuten in de koelkast. Laat de bakjes 5 tot 10 minuten staan en prik vervolgens voorzichtig de ballon lek. Laat de ballon heel zachtjes leeglopen en probeer de ballon vervolgens voorzichtig los te halen. Als het nog niet lukt, laat dan de bakjes nog iets langer staan. Als je de ballon vervolgens los hebt gekregen, zet je de chocoladebakjes terug in de koelkast totdat je ze gaat serveren.
Klop daarna de slagroom op met wat suiker en serveer de chocoladebakjes met de slagroom en vers fruit.

aardappelsoep

Recept voor 2 personen
Tijd: 25 min.
Benodigdheden:
  • 4 middelgrote aardappels
  • 1 bouillonblokje (bijv. groenten)
  • 500 ml water
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • scheut melk
  • snufje peper
  • 1 eetlepel tijm
  • eventueel een lepeltje creme fraiche
 photo IMG_6781_zps59f11e28.jpg
Bereidingswijze:
Snipper het uitje en snijd het teentje knoflook fijn. Schil vervolgens ook de aardappels en snijd deze in kleine blokjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de knoflook aan.
 photo IMG_6783_zps7bd84271.jpg
Voeg na circa 2 minuten de blokjes aardappel, de tijm, het water en het bouillonblokje toe. Laat dit nu circa 10 minuten pruttelen (het hangt er wel vanaf hoe groot je aardappelblokjes zijn). Na 10 minuten kijk je of de aardappelblokjes gaar zijn. Zodra de aardappelblokjes gaar zijn, kun je eventueel een paar aardappelblokjes eruit halen, en pureer je vervolgens de soep. Zet de pan daarna terug op het vuur, voeg een flinke scheut melk toe en meng alles goed door. Serveer de soep met een lepeltje creme fraiche, de aardappelblokjes en een snufje peper.
 photo IMG_6792_zpsecd140d2.jpg
 photo IMG_6804_zps2b8f615c.jpg

zaterdag 1 maart 2014

Bijt je vast in de lente!

Een nieuwe lente, een nieuwe oogst! En wat kondigt het nieuwe seizoen beter aan dan onze kraakverse primeurgroentjes en ander lekkers van eigen bodem? Bovendien zijn groenten en fruit, samen met Solo Light, de beste partners om helemaal lentefit te worden.
Ik geef je mijn 10 favorieten voor een culinaire lente om vingers en duimen bij af te likken!
Ananas
Deze exotische vitaminebom is goed voor de botten en de aanmaak van rode bloedcellen. Ananas heeft op zich al een fantastische zoetzure smaak. Maar in het juiste gerecht komt het aroma echt helemaal tot zijn recht. Ananas zorgt voor een frisse toets in een lichte viswokschotel, en is een streling voor de tong met yoghurtijs. Voeg je ananas toe aan een vleesbereiding, dan zal het vlees malser worden dankzij de vrucht.
Artisjokken
Vanaf april is het artisjokkentijd. Artisjokken zijn enorm voedzaam: ze zijn eetlustopwekkend, stimuleren lever en gal, bevorderen de vertering van vetten én verlagen het cholesterolgehalte. Artisjokken kan je warm eten met wat gesmolten Solo Light (probeer ze zo ook eens te roosteren!), of koud met een vinaigrette: het ultieme voorjaarsaperitief! Maar ze zijn even overheerlijk in pasta’s, pizza’s, salades, wraps of risotto’s. Profiteer ervan zodra je kan!
Asperges
Jonge scheuten zijn typisch voor de lente. Zo ook witte en groene asperges. Een echte delicatesse die ook nog eens goed voor ons is, want asperges zijn rijk aan vezels, vitamines, mineralen en ….smaak! Koud of warm, op z’n Vlaams, in de soep, in de salade, met zalm, met ham, … en ga zo nog maar even verder. Gooi de aspergevoetjes of schil trouwens niet zomaar weg. Je kan ze nog gebruiken om er aspergecrème van te maken: trek er een bouillon van en voeg daarna room en kruiden toe. Heerlijk eenvoudig!
Avocado
Deze groene, peervormige groente werkt cholesterolverlagend en is goed voor onze stofwisseling. Meestal eet je die rauw (probeer eens met een scheutje balsamico en een snuifje peper en zout!), gepureerd, met garnalen, krab of kip. Maar je kan avocado ook meekoken of bakken in warme gerechten. Als je de avocado verwarmt, doe dat dan niet te lang want anders wordt de smaak te bitter. Wil je dat je avocado sneller rijpt? Leg ‘m bij appels of bananen. Of wil je niet dat het vruchtvlees verkleurt? Besprenkel met citroensap. 
Nieuwe patatjes
Primeuraardappeltjes zijn pure verwennerij! Hun schilletje is zo dun dat je het er zeker aan kan laten. Het bevat veel vitamines, en de smaak van in de schil gekookte patatjes die dan worden gebakken is … onovertroffen! Let er wel op dat je in de schil gekookte aardappelen eerst helemaal laat afkoelen voordat je ze schilt of snijdt. Anders plakken ze te veel en worden ze papperig. Wist je trouwens dat een scheutje Solo margarine bij het kookwater helpt om te voorkomen dat je patatjes overkoken? 
Prei
Prei is de grote broer in de familie van de lookachtigen, is vezelrijk en caloriearm! Droom je van een egale huid, mooie nagels en gladde haren, dan doe je er zeker goed aan om veel prei te eten. In je gerechten zorgt prei ook voor een rijkere en zachtere smaak. Prei is ideaal als basis voor soep, maar je kan de groente evengoed stomen of bakken in combinatie met vis en pasta. Probeer ook eens een preitaartje met tomaat en gorgonzola, smaak verzekerd
Rabarber
Rabarber is een echt lenteproduct met een verrassende, toch wel bitterzure smaak. Of het nu een groente of fruitsoort is, zijn we nog niet helemaal uit, maar rabarber bevat zeker wel veel vruchtzuren, vitamines en mineralen. Rabarber is razend lekker om rauw te eten met wat suiker. Maar de smaak komt ook mooi tot z’n recht in zoete én zoute gerechten, zoals jam, gebak, quiche, en een echte aanrader? Da’s een kruidig vis- of vleesgerecht met rabarbermousse! 
Radijsjes
Een van de scherpste, pittigste en pikantste groentjes van eigen bodem. En daarom ook een smakelijk alternatief voor een stevige espresso! Radijsjes stimuleren trouwens de spijsvertering, precies daarom zijn ze eigenlijk het ultieme, hongeropwekkende voorgerecht. Ze worden altijd rauw gegeten: in een salade, als kruidig borrelhapje of als dipsausje. Zijn ze een beetje zacht geworden, leg de radijsjes dan een uurtje in koud water tot ze weer knapperig zijn. Wist je trouwens dat ook de blaadjes van de radijs eetbaar zijn? Je kan ze verwerken in een radijsblaadjessoep, of in een puree. 
Spinazie
Spinazie staat bekend als een groente die je, door zijn ijzergehalte, sterk maakt. Dat is nogal overdreven, maar nog geen reden om er minder van te eten. Spinazie is en blijft immers rijk aan ijzer en enkele andere mineralen. Je kan spinazie zowel rauw als warm eten. Denk er wel aan dat spinazie bij warme bereidingen enorm slinkt. Spinazie is op z’n best in combinatie met zuivelproducten: room, feta, andere kaassoorten, … Ken je trouwens dat vervelende gevoel aan je tanden als je spinazie gegeten hebt? Tanden poetsen helpt niet, melk drinken of een ei eten daarentegen wel! 
Tuinkruiden
In de lente staat alles in bloei, en dus ook tuinkruiden à volonté. Hun jonge blaadjes en frisse smaken passen perfect in allerlei slaatjes en sausjes. Enkele van mijn ultieme combinaties? Basilicum met tomaat, natuurlijk; bieslook met plattekaas, peterselie met primeurworteltjes, dille met zalm, kervel met kabeljauw, munt met lamsvlees (nog zo’n lenteklassieker) en dragon met venkel. En hoe jonger, hoe meer smaak ze hebben. Geen tijd te verliezen dus!

5 basisregels om de juiste wijn te kiezen

Herken je deze situatie? Je bent op vakantie en je proeft een prachtige wijn. Vol enthousiasme koop je enkele flessen om er ook thuis van te genieten. Maar de wijn die tijdens je vakantie nog zo heerlijk smaakte, blijkt thuis een enorme teleurstelling te zijn. Dat heeft — naast de vakantiesfeer en de omgeving — veel te maken met de manier waarop je de wijn combineert met een gerecht. Wijn kan namelijk de smaak van eten behoorlijk veranderen, terwijl het omgekeerde zelden voorkomt.
Daarom geven we je vijf regels mee om tijdens de komende feestdagen het samenspel tussen eten en wijn te verfijnen. Deze regels zijn gebaseerd op de vier zintuigen die onze smaak bepalen: zuur, zoet, zout en bitter. Ze zijn eenvoudig te volgen en makkelijk toe te passen op jouw eigen smaak. Want, ten slotte: over smaak valt nog steeds niet te twisten…

Regel 1

Kies een wijn die intenser smaakt dan het gerecht

De eerste vuistregel: zorg er voor dat de wijn rijker en intenser is dan het gerecht waarmee je de wijn wilt combineren. Daarom zal een volle rode wijn in het algemeen de beste keuze zijn voor een rijk vleesgerecht, terwijl je een verfrissende en fruitige witte wijn het best combineert met witte vis. Maar even goed zal een 'vette' visschotel met saus of kruiden het best tot zijn recht komen met een rondborstige witte wijn.

Durf je experimenteren? Probeer dan eens een elegante rode wijn met vis. Serveer dan bijvoorbeeld een Pinot Noir uit de Bourgogne bij gegrilde zalm, stevig gekruid met zwarte peper. Verrassend lekker!

Regel 2

Kies een wijn die aansluit bij de zuurtegraad van het gerecht

Zure componenten, zoals citroensap of azijn, verminderen onze zuurwaarneming. Daardoor smaakt de wijn die je serveert bij gerechten met een zurige toets vaak wat zoeter. Als de wijn niet genoeg intensiteit heeft, kan hij al snel vrij vlak en waterig lijken. Dus een goede vuistregel is om ervoor te zorgen dat de wijn een iets hogere zuurtegraad heeft dan je gerecht.
Makkelijk gezegd, natuurlijk. Maar hoe zit dat dan precies in de praktijk? Een eenvoudig proefje!
  • Haal (bijvoorbeeld) uw favoriete Chablis of Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc uit de kelder (een andere wijn met een wat hogere zuurtegraad mag uiteraard ook).
  • Proef de wijn en probeer op te schrijven op wat u proeft (bijv. citrusvruchten, perziken, mineralen, kalk, grapefruit, enz.)
  • Snij een schijfje citroen af en hap erin
  • Proef de wijn opnieuw en omschrijf nu wat je proeft. Je zal zien dat er een opmerkelijk verschil is!

Regel 3

Kies een wijn die iets zoeter is dan het gerecht

Net als bij regel 2 is dit ook weer het best door een test aan te tonen.
  • Haal je favoriete rode wijn uit uw voorraad (bijv. een Barolo , Bourgogne Pinot Noir of een Saint-Emilion Grand Cru)
  • Proef de wijn en schrijf op wat u proeft (bijv. vijgen, chocolade, viooltjes, rode bessen, zoete vanille, enz.)
  • Neem een flinke beet van een rijpe, zoete appel (bijv. Pink Lady)
  • Proef de wijn nu opnieuw en omschrijf wat je proeft. Je zult ook hier merken dat de smaaksensatie erg verschillend is!
In beide tests moet de smaken van de wijnen aanzienlijk verschillen voor en na het bijten in de citroen/appel. Na het proeven van bijvoorbeeld de appel zullen we de rode wijn als iets 'zuurder' ervaren. In uw gerechten zult u hetzelfde effect tegenkomen, met uitgesproken zure of zoete ingrediënten zoals balsamicoazijn, honing of pruimtomaatjes. Hou daarom altijd die specifieke smaakmakers in het achterhoofd wanneer u wijn kiest voor bij uw gerecht. Niet zeker? Doe dan de de appel/citroentest.

Regel 4

Eiwitten houden van tanninerijke wijnen

De kracht van de combinatie is al wetenschappelijk bewezen, dus een reden om een goed glas rode wijn te schenken bij een fijn vleesgerecht hoef je niet verder te zoeken. De moleculen in het eiwit, zoals bijvoorbeeld bij een biefstuk, reageren zeer goed op tannines en zorgen voor een heerlijk romige sensatie in de mond. Tannines zijn aanwezig in de pitten en schillen van de druif en geven een droog gevoel in de mond. Soms kunnen ze zelfs een tikkeltje hard of wrang overkomen.
Voorbeelden van wijnen met een hoog tanninegehalte zijn jonge Barolo's, de meeste rode Bordeauxwijnen en Syrah-gebaseerde wijnen uit Noord-Rhône. Door deze wijnen te combineren met een fijn vleesgerecht (bijv. biefstuk, ossenhaas, varkenshaas) zal je zien dat de wijn prachtig tot zijn recht komt. Wedden dat je niet zal kunnen wachten om een tweede glas in te schenken?

Regel 5

Kies een wijn die past bij de smaken van het gerecht

Tot slot komen we bij het leukste gedeelte! Het is nu tijd om te spelen met de aroma's in de wijn. Vuistregel hierbij is dat wijnen die aroma's bevatten die overeenkomen met smaken in je gerecht zullen zorgen voor een voortreffelijke combinatie. Denk bijvoorbeeld aan een zoete wijn — Sauternes of Port — met blauwe kaas of oesters met een Chablis. Dit zijn hemelse combinaties die iedereen maximaal laten genieten van het gerecht. Omdat het gerecht en de wijn dezelfde aroma's bevatten zorgen ze voor een voortreffelijk samenspel.

Nog een laatste opmerking over smaak!

Zout zorgt voor een accent op de fruitige aroma's van de wijnen. Dus als je denk dat veel Franse of Italiaanse wijnen geschikt zijn voor bij een diner dan hebben wij hierop nog een tip: algemeen genomen zijn wijnen uit de "Oude Wereld" minder fruitig en wijnen uit de "Nieuwe Wereld" iets zoeter van smaak.
Dé belangrijkste stelregel blijft altijd: leer vooral uw eigen smaaksensaties kennen en wees hierbij niet bang om de regels af en toe naar uw eigen smaak te interpreteren en te gebruiken. Eet — én drink — smakelijk!

10 x de lente in primeur op je bord

Ook opgelucht nu de gure wintermaanden achter de rug zijn? Wij alvast wel! Tijd om wat levendige kleuren en subtiele lentesmaken aan je gerechten toe te voegen. Want geef toe: kan jij weerstaan aan de lokroep van die dagverse primeurgroentjes in de groentenafdeling van je supermarkt?

Pluk de dag, eet primeurgroenten

Een evenwichtig dagelijks voedingspatroon is ondenkbaar zonder een royale portie groenten. Als volwassene heb je aan 300 gram groenten per dag voldoende. Maar niet elke groente bevat dezelfde vitaminen en mineralen. Variëren is dus de boodschap! En nergens vind je meer variatie en natuurlijke smaak dan in de eerste groenten van het nieuwe seizoen.

Een natuurlijk pepmiddel

In de lente zijn asperges, tomaten, broccoli en bloemkool top! Maar ook frisgroene jongelingen zoals ijsbergsla, waterkers en spinazie doen het prima in de lentekeuken. Vers van het veld op je bord zijn ze het allerlekkerst: gestoomd en kort gestoofd in een klontje Solo geven ze hun rijke smaak helemaal vrij. Omdat primeurgroentjes zo pril van structuur zijn, hoef je ze maar kort te garen. Zo blijven alle goede bestanddelen optimaal bewaard en leveren ze kracht en energie om de dag vlot door te komen.
Maar natuurlijk zijn er nog meer manieren om primeurgroenten met respect te bereiden. Wij zochten voor jou alvast onze 10 lentefavorietjes uit...
Meer oppeppende kookinspiratie voor deze lente?

Tapas voor kids

Ook kinderen zijn gek op tapas. Probeer bijvoorbeeld volgende ideetjes ’s uit. Wedden dat ze hun buikje vol eten?
Ga de Italiaanse toer op met spiesjes van bolletjes mozzarella en sappige kerstomaatjes. Sommige kleine kinderen hebben wel iets tegen ‘die vieze groene dingetjes’. Voor hen laat je de basilicum dus het best achterwege.
Ook een stukje pizza margherita of pizza met ham is altijd een schot in de roos. Je kunt die zelf maken met bakklaar deeg, waaruit je met een vormpje kleine rondjes snijdt.
Het kan ook simpeler: maak verse minisandwiches met een sneetje gerookte vis of kaas. De meeste kinderen houden ook van een stukje tortillataart.
Maar vooral, laat je kinderen ook proeven van het ‘grotemenseneten’: zo ontdekken ze nieuwe smaken. Wie weet wordt het wel hun lievelingsmenu!

Bakkriebels? Maak muffins!

Cupcakes zijn nog altijd 'hot'. We bakken ze massaal: hoe opvallender en kleuriger, hoe liever. Daardoor is de muffin — het 'eenvoudige' neefje van de cupcake, zeg maar — wat in een vergeethoekje geraakt. Ten onrechte, want muffins hoeven allesbehalve saai te zijn. Ze zijn heerlijk als tussendoortje of zelfs als onderdeel van je ontbijt of lunch. Daarom wil Solo je bewijzen dat de échte verrassing bij de muffin meestal aan de binnenkant zit…

Een muffin is géén cupcake

Hoewel ze vormelijk wel op elkaar lijken, is er een wezenlijk verschil tussen muffins en cupcakes. Het belangrijkste verschil zit hem in de textuur van het beslag. Muffindeeg heeft een stevige, broodachtige structuur, terwijl cupcakebeslag eerder glad en luchtig is. Ze worden allebei in kleine vormpjes gebakken. Cupcakes rijzen tijdens het bakken echter netjes binnen de randen van het vormpje, muffins zetten sterker uit en krijgen een paddenstoelachtige vorm. En ten slotte: de extraatjes. Waar cupcakes meestal versierd worden met allerhande zoete toppings, zitten de smaakmakers bij muffins binnenin het gebakje. Dat gaat van rozijnen, noten, gedroogd of gekonfijt fruit tot hartig lekkers zoals zongedroogde tomaatjes, spek en olijven. Experimenteren mag!
Zin gekregen om het verschil zelf te proeven? Wij zochten voor jou 8 eenvoudige muffinrecepten uit, van zoet tot hartig. Laat het smaken…

8 makkelijke muffinrecepten met Solo


Banaan smoothie met havermout

Tijd: 5 minuten
Benodigdheden:
  • 2 bananen
  • 400 ml melk
  • 6 eetlepels havermout
Bereidingswijze:
  1. Pel de bananen en stop in de blender
  2. Giet de melk en de havermout erbij
  3. Blenden maar!
 photo banaan-smoothie_zps139611a3.jpg