Translate

zaterdag 1 maart 2014

Bakkriebels? Maak muffins!

Cupcakes zijn nog altijd 'hot'. We bakken ze massaal: hoe opvallender en kleuriger, hoe liever. Daardoor is de muffin — het 'eenvoudige' neefje van de cupcake, zeg maar — wat in een vergeethoekje geraakt. Ten onrechte, want muffins hoeven allesbehalve saai te zijn. Ze zijn heerlijk als tussendoortje of zelfs als onderdeel van je ontbijt of lunch. Daarom wil Solo je bewijzen dat de échte verrassing bij de muffin meestal aan de binnenkant zit…

Een muffin is géén cupcake

Hoewel ze vormelijk wel op elkaar lijken, is er een wezenlijk verschil tussen muffins en cupcakes. Het belangrijkste verschil zit hem in de textuur van het beslag. Muffindeeg heeft een stevige, broodachtige structuur, terwijl cupcakebeslag eerder glad en luchtig is. Ze worden allebei in kleine vormpjes gebakken. Cupcakes rijzen tijdens het bakken echter netjes binnen de randen van het vormpje, muffins zetten sterker uit en krijgen een paddenstoelachtige vorm. En ten slotte: de extraatjes. Waar cupcakes meestal versierd worden met allerhande zoete toppings, zitten de smaakmakers bij muffins binnenin het gebakje. Dat gaat van rozijnen, noten, gedroogd of gekonfijt fruit tot hartig lekkers zoals zongedroogde tomaatjes, spek en olijven. Experimenteren mag!
Zin gekregen om het verschil zelf te proeven? Wij zochten voor jou 8 eenvoudige muffinrecepten uit, van zoet tot hartig. Laat het smaken…

8 makkelijke muffinrecepten met Solo


Geen opmerkingen:

Een reactie posten