Translate

maandag 3 maart 2014

aardappelsoep

Recept voor 2 personen
Tijd: 25 min.
Benodigdheden:
  • 4 middelgrote aardappels
  • 1 bouillonblokje (bijv. groenten)
  • 500 ml water
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • scheut melk
  • snufje peper
  • 1 eetlepel tijm
  • eventueel een lepeltje creme fraiche
 photo IMG_6781_zps59f11e28.jpg
Bereidingswijze:
Snipper het uitje en snijd het teentje knoflook fijn. Schil vervolgens ook de aardappels en snijd deze in kleine blokjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de knoflook aan.
 photo IMG_6783_zps7bd84271.jpg
Voeg na circa 2 minuten de blokjes aardappel, de tijm, het water en het bouillonblokje toe. Laat dit nu circa 10 minuten pruttelen (het hangt er wel vanaf hoe groot je aardappelblokjes zijn). Na 10 minuten kijk je of de aardappelblokjes gaar zijn. Zodra de aardappelblokjes gaar zijn, kun je eventueel een paar aardappelblokjes eruit halen, en pureer je vervolgens de soep. Zet de pan daarna terug op het vuur, voeg een flinke scheut melk toe en meng alles goed door. Serveer de soep met een lepeltje creme fraiche, de aardappelblokjes en een snufje peper.
 photo IMG_6792_zpsecd140d2.jpg
 photo IMG_6804_zps2b8f615c.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten