Translate

maandag 3 maart 2014

Tip:chocoladebakjes maken



recept voor 4chocoladebakjes 
Benodigdheden:
  • 4 ballonnen
  • 115 gram chocolade
  • eventueel slagroom en suiker om op te kloppen, vers fruit en chocoladesaus
Bereidingswijze:
Blaas de ballonnetjes op. Blaas de ballonnen niet al te groot op, want je wilt uiteindelijke kleine rondje bakjes. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en smelt de helft van de chocolade in de magnetron (let op dat de chocola niet verbrand) of au bain marie. Als de chocolade gesmolten is, haal je deze van het vuur en voeg je de andere helft van de chocolade toe. Roer dit goed door totdat alle chocolade is gesmolten. Schep vervolgens met een theelepel een beetje chocolade op het bakpapier. Doe dit 4 keer en zorg ervoor dat ze wel ver genoeg uit elkaar staan.
 photo chocbowls11_zps4f142cfe.jpg
Doop vervolgens de vier ballonnetjes in de gesmolten chocolade en zet de op de 4 stipjes. Zet de chocoladeballonnetjes vervolgens voor circa 30 minuten in de koelkast. Laat de bakjes 5 tot 10 minuten staan en prik vervolgens voorzichtig de ballon lek. Laat de ballon heel zachtjes leeglopen en probeer de ballon vervolgens voorzichtig los te halen. Als het nog niet lukt, laat dan de bakjes nog iets langer staan. Als je de ballon vervolgens los hebt gekregen, zet je de chocoladebakjes terug in de koelkast totdat je ze gaat serveren.
Klop daarna de slagroom op met wat suiker en serveer de chocoladebakjes met de slagroom en vers fruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten