Translate

vrijdag 28 februari 2014

10 Tips om de Perfecte Cupcake te Bakken

Tip 1

Muffinblik vullen
  • Vul de vakjes van het muffinblik voor de helft tot twee-derde met beslag.
  • Vul je de vakjes met meer beslag dan krijg je een plakkerige bende in plaats van mooie cupcakes.
  • Vul je de vakjes voor minder dan de helft met beslag, dan krijg je te kleine cupcakes, die je dan moet voorzien van een enorme laag frosting om ze wat groter te laten lijken.

Tip 2

Het juiste Muffinblik
  • Kies het juiste muffinblik, een goed muffinblik glimt en is wat aan de zware kant.
  • Een goed muffinblik bakt 6 tot 12 cupcakes per keer.
  • Het is het handigst als je twee 12 vaks muffinblikken heb, zodat het blik niet eerst hoeft af te koelen, als je het volgende deel van het beslag wilt gaan bakken.

Tip 3

Cupcakevormpjes of invetten
  • Maak het jezelf gemakkelijk met het verwijderen van de cupcakes uit het blik, door gebruik te maken van papieren cupcakevormpjes of aluminium vormpjes of door de vakjes van het blik in te vetten met een klontje boter of bakspray.
  • Gebruik je een muffinblik met antiaanbaklaag of een siliconen muffinvorm kun je toch het beste wel gebruik maken van deze tip!

Tip 4

Het beslag niet te lang mixen
  • Overmix het beslag niet, stop met mixen zodra de laatste meel sliert verdwenen is!
  • Als je te lang door mixt worden je cupcakes erg compact en zwaar, in plaats van lekker smeuïg.

Tip 5

Ingrediënten op kamertemperatuur
  • Zorg ervoor dat al de ingrediënten op kamertemperatuur zijn, voor je de ingrediënten gaat mixen.
  • Op deze manier zorg je ervoor dat de ingrediënten goed met elkaar vermengd worden.
  • Door koude ingrediënten door je beslag te mixen, kan beslag erg klonterig worde

Tip 6

Juiste bak temperatuur
  • Bak je cupcakes op de aangegeven temperatuur.
  • Verwarm je oven tenminste 10 minuten voor op de juiste temperatuur.
  • Roteer het muffinblik halverwege de baktijd, zodat de achterste cupcakes niet zullen aanbranden

Tip 7

Favoriete cakebeslag uit pak
  • Gebruik je favoriete cakebeslag uit pak, uit een pak cakemix haal je 12 tot 24 cupcakes.
  • Zorg er voor dat je alle ingrediënten goed mixt en dat je de vakjes van het muffinblik voor de helft of tot twee-derde vult met het cakebeslag.
  • En bak de cupcakes gaar en goudbruin in de op de verpakking aangegeven tijd.

Tip 8

Gaar test
  • Met een cake tester kun je heel gemakkelijk controleren of je cupcakes gaar zijn.
  • Steek de tester in het midden van de cupcake en haal de tester weer uit de cupcake, komt de tester schoon en droog, dus zonder beslag weer uit de cupcake dan zijn de cupcakes klaar.
  • Zit er nog nat en kleverig beslag aan de tester dan moet je de baktijd nog iets verlengen.

Tip 9

Éen muffinblik per bakbeurt
  • Bak een muffinblik per keer in de oven.
  • Plaats het muffinblik in het midden van een rooster  en het rooster in het midden van de oven.
  • Wil je toch twee blikken tegelijk laten bakken, wissel de blikken halverwege de baktijd dan van plaatst.
  • Dus het bovenste blik draai je om en zet je op het onderste rooster en het onderste blik roteer je en zet je op het bovenste rooster.

Tip 10

Consumptie
  • Cupcakes zijn de dag dat je ze gebakken heb het lekkerst!  ongedecoreerde cupcakes zijn 3 maanden houdbaar (luchtdicht verpakt in een diepvriesdoosje) in de vriezer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten