Recept voor circa 20-24 muffins
Tijd: 20 min. + 20 min. in de oven
Tijd: 20 min. + 20 min. in de oven
Benodigdheden:
- 385 gram bloem
- 3 eetlepels cacao
- 1 eetlepel bakpoeder
- 330 gram bruine basterdsuiker
- 140 gram gesmolten boter (afgekoeld)
- 2 eieren
- 330 ml melk
- 200 gram toblerone
Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 180 graden. Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar: bloem, cacao en bakpoeder.
Meng in een andere kom de eieren, melk, basterdsuiker en boter door elkaar. Voeg het ‘natte’ beslag aan de kom toe met het ‘droge’ beslag. Mix alles goed door elkaar. Indien je het beslag iets aan de ‘dikke’ kant vindt, kun je wat extra melk toevoegen.
Hak de toblerone in kleine stukjes en voeg dit ook toe aan het beslag.
Vet de muffinvorm in. Als je cupcakepapiertjes gebruikt, hoef je deze natuurlijk niet in te vetten. Vul elk muffinvormpje tot circa 3/4 hoogte. Ga zo door totdat het beslag op is.
Zet de muffins voor ongeveer 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten