Translate

zaterdag 15 februari 2014

toblerone muffins

Recept voor circa 20-24 muffins
Tijd: 20 min. + 20 min. in de oven
Benodigdheden:
  • 385 gram bloem
  • 3 eetlepels cacao
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 330 gram bruine basterdsuiker
  • 140 gram gesmolten boter (afgekoeld)
  • 2 eieren
  • 330 ml melk
  • 200 gram toblerone
 photo DSC_3451_zps67f23117.jpg
Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 180 graden. Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar: bloem, cacao en bakpoeder.
 photo DSC_3452_zpsc722352e.jpg
Meng in een andere kom de eieren, melk, basterdsuiker en boter door elkaar. Voeg het ‘natte’ beslag aan de kom toe met het ‘droge’ beslag. Mix alles goed door elkaar. Indien je het beslag iets aan de ‘dikke’ kant vindt, kun je wat extra melk toevoegen.
 photo DSC_3455_zps99578e22.jpg
Hak de toblerone in kleine stukjes en voeg dit ook toe aan het beslag.
 photo DSC_3454_zps6a4c17aa.jpg
Vet de muffinvorm in. Als je cupcakepapiertjes gebruikt, hoef je deze natuurlijk niet in te vetten. Vul elk muffinvormpje tot circa 3/4 hoogte. Ga zo door totdat het beslag op is.
 photo DSC_3456_zps711bb231.jpg
Zet de muffins voor ongeveer 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!
 photo DSC_3532_zpsd940285d.jpg
lekker ! Mmmmmm!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten