Translate

vrijdag 28 februari 2014

Eieren splitsen

Het splitsen van eieren vergt enige handigheid, er zijn ook speciale apparaten op de markt mocht je dat makkelijker vinden.
  • Tik met het ei op de rand van een schaaltje, zodat de eierschaal breekt.
  • Breek het ei open door de beide duimen in de breuk te zetten.
  • Houdt het ei hierbij boven de schaal.
  • Schenk het eiwit af.
  • Doe de dooier hierbij om beurten in de ene en de andere schaal.
  • Zorg er voor dat het uiterst dunne vliesje dat om de dooier zit niet breekt.
  • Zodra zoveel mogelijk eiwit is afgelopen giet je de dooier in een aparte schaal.
Wanneer je meerdere eieren moet splitsen, is het verstandig om het eiwit telkens via een apart schaaltje af te gieten. Hiermee voorkom je dat, mocht een van de dooiers kapot gaan, het inmiddels gescheiden eiwit hiermee in aanraking komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten