porties : 10
Ingredienten
- 6 eieren
- mayonaise (naar smaak)
- mosterd (1 theelepel)
- 1/2 ui (zeer fijn gesnipperd)
- 2-3 augurken (zeer fijn gesnipperd)
- peper en zout (uit de molen)
- paprikapoede
-
Bereidingswijze
Voorbereiding: 5min › Bereiding: 20min › Klaar in:25min
- Kook de eieren tot deze hard gekookt
- Na de eieren gepeld te hebben, snij je ze over de lengte half door.
- Verwijder de bolletjes eigeel en doe deze in een kleine beslagkom.
- Voeg de ui, augurk, mosterd en een grote lepel mayonaise toe.
- Prak nu alle ingrediënten goed door elkaar. Indien de massa ietwat droog of korrelig lijkt, kun je wat meer mayonaise toevoegen om het geheel gladder en/of smeuïger te maken.
- Voeg naar smaak peper en zout toe. Proeven!!
- Schep nu de eigeelmassa met een kleine lepel terug in de halve eieren. Om genoeg eigeel per ei te hebben, kun je 1 of twee ei-helften ongevuld laten.
- Tot slot bestrooi je de eieren met een snufje paprikapoeder. Voor de smaak geen echte toevoeging, maar het staat wel erg leuk.
- Kook de eieren tot deze hard gekookt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten