Translate

zondag 23 februari 2014

gevulde eieren

25 min.
porties : 10

Ingredienten
  • 6 eieren
  • mayonaise (naar smaak)
  • mosterd (1 theelepel)
  • 1/2 ui (zeer fijn gesnipperd)
  • 2-3 augurken (zeer fijn gesnipperd)
  • peper en zout (uit de molen)
  • paprikapoede  

  •          
                            

    Bereidingswijze

    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de eieren tot deze hard gekookt
      zijn, laat ze vervolgens schrikken onder de koude kraan en laat ze afkoelen in een kom koud water.
    2. Na de eieren gepeld te hebben, snij je ze over de lengte half door.
    3. Verwijder de bolletjes eigeel en doe deze in een kleine beslagkom.
    4. Voeg de ui, augurk, mosterd en een grote lepel mayonaise toe.
    5. Prak nu alle ingrediënten goed door elkaar. Indien de massa ietwat droog of korrelig lijkt, kun je wat meer mayonaise toevoegen om het geheel gladder en/of smeuïger te maken.
    6. Voeg naar smaak peper en zout toe. Proeven!!
    7. Schep nu de eigeelmassa met een kleine lepel terug in de halve eieren. Om genoeg eigeel per ei te hebben, kun je 1 of twee ei-helften ongevuld laten.
    8. Tot slot bestrooi je de eieren met een snufje paprikapoeder. Voor de smaak geen echte toevoeging, maar het staat wel erg leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten