Translate

maandag 30 december 2013

Aardappelsalade met Tuinkruiden

Ingredienten

Voor 8 Personen:

- 1,1 kg vastkokende aardappels
- snufje zout
- 4 eieren
- 1 bosje radijs
- 1 sjalotje
- 3 el magere yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1 el halfvolle melk
- snufje peper
- 10 sprietjes bieslook
- 4 takjes peterselie
- 5 takjes basilicum
- 100 gram veldsla 

Bereidingswijze

Kook de ongeschilde aardappels in ruim water met zout in ca. 25 min gaar en laat ze afkoelen. Kook de eieren in kokend water in ca. 10 min. hard. 

Maak de radijsjes schoon en halveer ze. Pel en snipper het sjalotje. 

Roer de magere yoghurt, mayonaise, melk, zout en peper tot een dressing. Hak de bieslook en peterselie grof en neem de blaadjes van de takjes basilicum. 

Verwijder de schil van de aardappels en snijd ze in stukjes. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Verdeel de veldsla, aardappel, sjalot, ei, radijs, en kruiden over een schaal en schenk de dressing erover. 

Voedingswaarde per persoon: 168kcal, 6g eiwit, 25g koolhydraten, 5g vet 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten