Translate

donderdag 26 december 2013

Fajitas met Kipfilet

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 4 grote Tortilla's 
- 1/4 theelepel zout 
- 1/4 theelepel peper
- 300 ml Pastasaus of salsa 
- 350 gram kipfilet (in blokjes gesneden)
- 1 theelepel olijfolie
- 1 eetlepel Worcestershiresaus 
- 1-2 theelepels Mexicaanse specerijen 
- 2 rode uien (in ringetjes gesneden)
- 60 ml magere zure room 
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 1 rode paprika (fijngesneden)
- 1 groene paprika (fijngesneden)
- 1/2 theelepel gemalen komijn 
- 1/2 theelepel gedroogde tijm

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag of wok op een middelmatig tot hoog vuur. Sauteer het vlees, worcestershiresaus en Mexicaanse specerijen 5 minuten tot het vlees aan alle kanten is gebruind. Leg het vlees op een bord. 

Draai het vuur tot middelmatig en bak de uien, knoflook, rode en groene paprika's, komijn, tijm, zout en peper 8 minuten tot zacht, maar nog wel knapperig. Voeg de pastasaus toe en kook alles nog eens 5 minuten. Doe het vlees terug in de pan en verhit alles tot het vlees goed is verwarmd. 

Verdeel het vleesmengsel over de tortilla's, schep er een beetje zure room of guacamole dip over en rol de tortilla's op. 

Serveer met een een frisse salade. 

Per persoon: 421 calorieën 

Kooktip

Misskoken: Kipfilet in reepjes snijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten