Translate

maandag 30 december 2013

Scampi met Paprika en Tomaat

Ingredienten

Voor 2 Personen:

- 200 gram scampi (diepvries)
- 300 gram paprika, in reepjes
- 200 gram tomaten, in blokjes
- 2 el witte wijn
- 2 el lichte room
- 100 gram basmatirijst (gaar gekookt)
- Peper en zout
- Paprikapoeder
- Cayennepeper

Bereidingswijze

Leg de scampi 2 minuten in heet water om ze makkelijker te kunnen pellen. Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. 

Laat intussen een wok goed heet worden en bak hierin de scampi 2 minuten aan beide kanten terwijl je ze kruid met peper. Haal ze uit de wok en houd ze apart. 

Doe de paprika reepjes en tomatenblokjes in de wok en voeg de witte wijn toe. Breng op smaak met de kruiden en laat zachtjes garen gedurende ongeveer 10-15 minuten. 

Voeg de scampi en de room toe en laat nog eventjes zachtjes pruttelen. Serveer met de gekookte rijst. 

Per persoon: 339 calorieën 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten