Translate

maandag 30 december 2013

Kipsalon

Eén van onze best bekeken recepten aller tijden is toch wel de welbekende lekkere en simpele variant op de Kapsalon. Omdat dit recept zo’n succes is en het ons ook zo goed gesmaakt heeft, hebben wij nu een iets andere variant op het recept gemaakt, namelijk de Kipsalon. 
Tijd: 25 min. + 10-15 min in de oven
Recept voor 2 personen
Benodigdheden:
  • 200 gram kipfilet
  • 4/5 aardappels/1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes, krieltjes
  • 100 gram ijsbergsla
  • halve komkommer
  • 1 tomaat
  • knoflooksaus
  • handjevol geraspte kaas
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel chilipoeder
 photo IMG_0477_zps3e4c19c7.jpg
Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Schil de aardappeltjes en snijd deze in kleine blokjes. Giet een scheutje olie in een (wok)pan en bak de aardappeltjes met de deksel erop in circa 15 minuten zacht.
 photo IMG_0478_zps19319213.jpg
Snijd daarna de kipfilet in blokjes en breng de kip op smaak met de paprikapoeder en het chilipoeder. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kip in circa 5 minuten gaar.
 photo IMG_0484_zpsa11f01e0.jpg
Als de aardappeltjes gaar zijn, schep je deze in een ingevette ovenschaal.
 photo IMG_0482_zps79556377.jpg
Verdeel over de aardappeltjes de gebakken kip.
 photo IMG_0487_zps17d4df51.jpg
Als laatste een handjevol geraspte kaas over de kip en de ovenschaal kan de oven in voor circa 10-15 minuten totdat de kaas gesmolten is. Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes en de komkommer en tomaat in kleine stukjes.
 photo IMG_0488_zpsa1d3172d.jpg
Als de kaas gesmolten is, haal je de ovenschaal uit de oven en verdeel je hier de komkommer, tomaat, ijsbergsla en wat knoflooksaus overheen. En smullen maar van je kipsalon!
 photo IMG_0498_zps5bd92488.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten