Translate

donderdag 26 december 2013

Spaghetti met tomatensaus

Binnen een uur de lekkerste spaghetti met tomatensaus en gehakt op tafel!
Tijd: 50-60 min. 
Allereerst wat heb je nodig? 
  • Circa 100 gram vlugkokende spaghetti p.p. of natuurlijk zelfgemaakte spaghetti (zie recept)
  • 140 gram Tomatenpuree
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 390 ml tomatenblokjes
  • Italiaanse kruiden en/of verse basilicum
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 1 (kleine) witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Suiker,zout en peper (eventueel verse rode peper voor extra pittig)
Bereidingswijze: 
Begin met het snijden van een wit uitje in kleine “blokjes”. Doe deze vervolgens met een scheutje olie en twee geperste teentjes knoflook in een grote wok. Laat deze circa 3 minuten glazig bakken op matig vuur, zorg ervoor dat ze niet bruin worden. Voeg nu het rundergehakt toe en bak deze rul (circa 3 min.) Wanneer het gehakt bijna rul gebakken is voeg je het blikje tomatenpuree toe om deze te ontzuren. Het gehakt is klaar dan zijn, als het goed is, de uitjes mooi glazig en is de tomatenpuree ontzuurt. De volgende stap is het toevoegen van de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten. Laat dit mengsel vervolgens 30-45 minuten op laag vuur pruttelen, vergeet niet zo nu en dan te roeren. Ondertussen breng je een pan water aan de kook. Breng de saus op smaak met peper, een snufje zout en drie theelepels suiker. Doe er naar eigen smaak nog Italiaanse kruiden, gedroogde basilicum of verse peper door. Tip: voeg de gedroogde kruiden net voor het einde toe, zo houden deze de meeste smaak. Na ongeveer 45 minuten is de saus bijna klaar en is het tijd om de spaghetti te koken. Zorg er dus voor dat je het water tijdig aan de kook brengt. Voeg de spaghetti toe aan het water en laat het 6-7 minuten koken. Tip: zet een kookwekker. Wanneer de pasta klaar is, giet deze af en dresseer deze vervolgens op een bord. Doe er een lekkere schep tomatensaus overheen nog wat geraspte kaas en een tweetal verse blaadjes basilicum om het af te maken. AAN TAFEL!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten